14 maj

Hej hopp!

Då det blev en massa styr och det fungerade inte riktigt som man vill när Johanna skulle fixas ny design och därför blev jag tvungen att fixa en ny blogg tyvärr, men det spelar ju inte så stor roll!

Från och med nu hittar ni mig här: http://annamarley.blogg.seJag hoppas ni fortsätter att följa med på våra galna upptåg!

Sköt om varandra!


13 maj

Jag skulle egentligen ha skrivit det här igår men hann inte riktigt med mig själv:

GRATTIS BRYNÄS IF TILL 100 ÅR SOM FÖRENING!

Igår var jag och Anna ute på äventyr med alldeles för många hundar! haha ;)

Fr v: Halo, Milaz, Mira, Marley, Gibson och Jack!
Jag tog retriever gänget! ;D

Nej de får vara nog för idag!

Sköt om varandra!


Sixten

Namn: Sixten
Titel: SE VCH, genomförd mentalbeskrivning
Ras: Labrador Retriever
Född: 22 oktober 2007
Bor: Älvros, Härjedalen
Kommer från: Krokom, Jämtland
Uppfödare: Kent och Karin Dahlqvist

Vi hämtade Sixten när han var 12 veckor – det han jag har att tacka för att jag kom in i hundvärlden!

 

 

Jag ska vara ärlig på en gång, jag och Sixten är inte bästa vänner om man säger så, haha! Tjockskalligare hund får man leta efter, men jag älskar honom mer än livet!
Sixten är verkligen mammas hund och om hon är i närheten så går det inte att göra någonting med honom för då går han bara och ”gömmer sig” hos henne och skiter fullständigt i mig, men så länge inte mamma är med så går faktiskt det mesta bra, som sagt han är som han är den här hunden! :)

Det enda som duger för Sixten är långpromenad i skogen och eftersök på vilt – allt annat vägrar han göra! Men lite agility på gården går också ibland :)

Sixten är en fantastisk första hund egentligen, om man inte tänker på att han inte tycker det är så kul att lära sig nya saker man han är väldigt lättsam och han var väldigt lugn som valp, han har aldrig varit så där glad som labbar ”ska” vara, när folk kom och skulle hälsa på oss när han var valp så låg han på dörrmattan framför dörren och dem som hälsade på var tvungen att kliva över honom för att han klev minsann inte upp!

Våra kurser tillsammans:

* Valp & allmänlydnadskurs i ett
* Aktiveringskurs

Då Sixten hann bli för gammal för valpkurs men egentligen för ung för allmänlydnadskurs så gick vi på en kurs som var lite blandad men några andra valpar som var ungefär i samma ålder som Sixten men det fanns även hundar som var äldre men då delade dem upp oss i olika grupper beroende på vilken ålder hunden hade.

Det är väldigt tomt utan Sixten och jag är säker på att Marley och Sixten saknar varandra väldigt mycket! ♥Marley

Namn: Northline's Charles Ross ”Marley”
Titel: SE VCH, genomförd mentalbeskrivning
Ras: Labrador Retriever
Född: 8 maj 2009
Bor: Forshaga, Värmland
Kommer från: Bjälsta, Ångermanland
Uppfödare: Maria Hansson och Magnus Hellström

Jag hämtade hem lilla Marley när han var 8 veckor – min lyckligast dag hittills!

Marley är en glad labbe som älskar allt och alla – med alla för och nackdelar som följer med det, haha!

Marley kan inte så mycket ”vettigt” (om man inte räknar med viltspår), utan vi kör de mesta mest på skoj som te x agility och freestyle. Men Marley kan däremot massor med tricks, han kan te x åka skottkärra, åka lite skateboard, spela död, vinka, rulla runt, bugga, den listan kan göra väldigt lång för Marley lär sig sådana trick väldigt lätt! Han tycker också att det är väldigt kul att åka spark och gräsklippare! Det är väldigt roligt att lära honom såna saker! :)

Vi håller även på med lydnaden som vi kämpar på väldigt mycket där då det inte går riktigt som jag vill, men vi har inte gett upp ännu!
Vi kör även lite apportering och där går det faktiskt framåt men han har lite svårt att koncentreras sig på rätt saker ibland men vi jobbar på även där!

Marley blev ofta dålig i magen och kräktes när vi flyttade ner till Forshaga, efter några vändor till veterinären så fick jag reda på att han hade kronisk magkatarr, så vi kämpar med att hålla hans mage i schack. Han äter special mat och det är det enda som han egentligen får äta och det maten hjälper och det är tur! Så nu är han oftast bra och lever livet som vilken annan hund som helst och undra hur många gånger jag har sagt att det är tur i oturen att han är en labrador som godkänner hans mat som tränings godis som andra hundar godkänner korv!
Första gången har var sjuk så var han enbart några månader gammal, men veterinärerna tror att det hela utlöste när vi flyttade hit och det blev så mycket stress med alla andra hundar och hundstallet med mera.

Våra kurser tillsammans:

* Valpkurs
* Allmänlydnadskurs
* Elit viltspårkurs

Marley är det bästa som någonsin har hänt mig och jag skulle aldrig byta bort honom mot någonting! ♥


Anna Eriksson

Namn: Anna Eriksson
Född: 29 maj 1994
Bor: Forshaga, Värmland
Kommer från: Älvros, Härjedalen
Familj: Mamma (Birgitta), pappa (Bengt), storebror (Olof) och labradorerna Marley och Sixten
Sysselsättning: Andra året på hundsportgymnasiet på ForshagaAkademin

När jag var 16 år gammal så tog jag mitt pick och pack och flyttade nästan 40 mil ifrån familj och vänner, jag tog med min labrador Marley hit ner till Forshaga och vi har nu klarat av nästan två år här på skolan tillsammans.

Jag anser att jag har växt väldigt mycket med detta och jag har lärt mig att ta ett stort ansvar, för det är mycket som ska skötas och då har man en hund dessutom!

Jag tror jag alltid har gillat hundar och jag har så länge jag kan minnas tjatat på mamma och pappa om att vi skulle skaffa hund, och det tog ganska lång tid innan vi skaffade våran första hund, Sixten, jag gick då i 7:an men när vi väl hade skaffat honom så var jag fast!
Att vi just valde labrador har nog mycket med att göra att mamma hade labrador när hon var yngre och det var den enda rasen som pappa kunde tänka sig när vi skulle skaffa hund, så en labrador blev det!

Nästan direkt när vi hade skaffat Sixten så hade jag bestämt mig vad jag skulle gå på för gymnasium, det fanns bara hund i huvudet på mig (och det är det ändå som fortfarande finns där inne!). Så sommarlovet mellan 8:an och 9:an så köpte jag min alldeles egna hund, Marley! Dagen vi hämtade honom var nog den bästa i hela mitt liv, jag var så lycklig den dagen att jag inte ens visst vart jag skulle ta vägen och jag har inte ångrat för en sekund att jag köpte honom även om vi har haft mycket motgångar och framför allt problem med hans hälsa, men vi kämpar vidare!

Mitt drömyrke är hundförare inom tullen – så därför kämpar jag som en dåre i skolan för att klara dem kurser som man måste ha för att kunna söka in till tullar skolan!


11 maj

Ska bara meddela att bloggen kommer att fixas i helgen så om det ser konstigt ut ett tag så oroa er inte ! (:
Jag kommer skriva igen när allt är fixat! :)

Trevlig helg så länge!

(Jag kommer lägga upp tre inlägg som kommer ha med designen att göra!)


9 maj

Såväl att Marley fyllde år igår så fick jag även en tremänning! En söt liten flicka :')

Grattis! <3Och så säger jag grattis till min fina bror som klarade körkortet tidigare idag! <3Just nu sitter jag och dräglar över saker på Brynäs webbshop!

Om någon skulle vilja köpa något av dessa till mig så gärna för mig ;)Såg en som hade den här på sig igår, så himla snygg var den!Detta skal skulle göra min fina iPhone så mycke snyggare ;)Idag har vi inte haft några lektioner så jag, Hanna och Emelie åkte ut till Forshaga BK för spår och träning i morse!

Tack för trevligt sällskap! :)

På fredag har vi skolmästerskap på skolan och jag och Marley ska ställa upp i Hoppklass, förstår inte riktigt vad jag har gett mig in på men men det ska nog gå bra ;)

Vi fick även post idag!Två stycken kampduttar i brandslang! Beställde dem igår och fick dem idag!
Marley är nöjd! (:

Sköt om er!

8 maj

För det är ingen vanlig dag för det är Marleys födelsedag! :D

Idag blir Marley hela 3 år!Grattis till finaste prinsen! <3
Jag älskar dig mer och mer för varje dag!

7 maj

Hej!

Just nu sitter jag i skolans datasal och försöker få lite plugg gjort, och jag har fixat ett arbete som jag nu ska skicka in och det får nog räcka för idag! :)

Som ni ser har det inte blivit någon ny design, men nu har jag bett min kompis syster att fixa en ny header och så har jag bett en annan kompis att fixa så jag ska få flikar om mig själv, Marley och Sixten, så när det är klart så kommer det nog bli toppen!

Just nu försöker jag ladda upp Marleys MH filmer på facebook så folk ska kunna se dem men det tar ganska lång tid, men jag tänkte i alla fall lägga upp dem där och sedan lägga upp länkarna här för er som inte har facebook! :) (om jag får till det vill säga för det ser ut som om att den har hackat upp sig nu..)

I lördags så grillade jag, Maria och Elin, det var väldigt trevligt fast det blev lite "panik" där ett tag när bordet helt plötsligt gav vika och porslin, mat och telefon for i backen!  Men det gick bra förutom lite porslin som gick sönder, de är ju ett sånt där minne för livet i alla fall! HahaMaria och Elin ute på Marias altan!

Sen på söndagen så gjorde vi inte så mycket mer än att slappa och städa lite innan pappa kom ner på eftermiddagen/kväll! 

Jag återkommer om jag får upp filmerna!

Ha de gött!


2 maj

Ska prova om det går bra att blogga från mobilen! För om det går bra så kanske jag börjar blogga lite oftare :)
Idag har vi inga lektioner och det är sjukt varmt ute! Så jag, Elin och Maria bestämde oss för att gå och handla glass, det var väääldigt gott med kulglass :)
Och efter det gick vi ner till älven så att hundarna kunde bada, Marley var i himmelriket! Vi var dock på en sandstrand så Marley var full med sand så när vi kom hem så blev det en snabb dusch också så nu ligger både jag och Marley helt utslagna!
Men jag lär väl försöka plugga lite nu!
Ha de!

1 maj

Nämen ett inlägg idag med kanske ni tänker!

Men jag tänkte mest bara meddela att en kompis till mig ska fixa en ny design till bloggen nu till helgen så äntligen ska det bli lite ändring i huset! Det ska bli skönt att få något nytt har haft den här designen väldigt länge nu!

Sen tänkte jag bara skriva en sak som jag glömde i inlägget igår: JAG HAR FÅTT SOMMARJOBB! så himla glad (:

Sköt om er!Fina och bästaste Marley <3

RSS 2.0